Over ons

Corendon Airlines    Corendon Airlines
Geschiedenis

In 2000 hebben de twee huidige directeuren van respectievelijk Corendon Airlines (Turkije) en Corendon Dutch Airlines, t.w. Yildiray Karaer en Atilay Uslu de reisorganisatie Corendon Vliegvakanties opgericht. Om beter te kunnen inspelen op de wensen van de klant kwam daar in 2005 een vloot van vliegtuigen bij onder de naam Corendon Airlines. Corendon Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Antalya. Corendon Airlines vliegt van uit Antalya voornamelijk naar diverse bestemmingen binnen Europa, waaronder Nederland.

Corendon Vliegvakanties was inmiddels uitgegroeid tot de grootste aanbieder van reizen naar Turkije. De aanleiding om Corendon Dutch Airlines op te richten had te maken met de wens om ook naar andere bestemmingen te gaan vliegen. Het is voor Corendon Airlines namelijk niet toegestaan om vanuit Nederland naar bestemmingen buiten Turkije te vliegen.

Corendon Dutch Airlines wil nieuwe markten aanboren. De grote touroperators hebben hun posities ingenomen op de populaire vakantiebestemmingen en het is moeilijk om daar zonder eigen luchtvaartmaatschappij tussen te komen. Corendon Dutch Airlines richt zich o.a. op de retro-bestemmingen. Dat zijn plaatsen waar in de jaren negentig honderdduizenden Nederlanders op vakantie gingen, zoals bijvoorbeeld Ohrid in de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Oprichting Corendon Dutch Airlines

Corendon Dutch Airlines kreeg in april 2011 de vergunning tot vluchtuitvoering (Air Operator Certificate). Het eerste vliegtuig de PH-CDE werd op 28 april 2011 gedoopt door de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, Theo Weterings en kreeg de naam Cornelis Haga en werd daarmee genoemd naar de eerste ambassadeur van de Republiek der Nederlanden in het Ottomaanse Rijk. Op 30 april 2011 maakt de Cornelis Haga haar eerste vlucht naar Dalaman en daarmee was de nieuwe luchtvaartmaatschappij een feit. De thuisbasis is Amsterdam Schiphol, maar er wordt ook vanaf regionale luchthavens gevlogen.

Er wordt gevlogen met een moderne en zuinige Boeing 737-800 naar bestemmingen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Marokko, Egypte, Bulgarije en Macedonië. Dat alles tegen zeer scherpe prijzen en met een uitstekende on-time-performance. In 2012 wordt de vloot met een vliegtuig uitgebreid en ook komen er nieuwe bestemmingen bij, waaronder Enfida in Tunesië, Faro in Portugal en de Griekse eilanden Kos en Rhodos.

Veiligheid en service

De organisatie is kwaliteitsbewust en onderscheidt zich door aan boord een klant- en kindvriendelijk, concurrerend product aan te bieden. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door enthousiaste, energieke en klantgerichte medewerkers.

Vliegveiligheid is de hoogste prioriteit voor Corendon Dutch Airlines. Het vliegend personeel is optimaal opgeleid om onverwachte situaties het hoofd te bieden en accuraat te kunnen handelen. Het cabine personeel is naast het bewaken van de  vliegveiligheid verantwoordelijk voor het verlenen van een persoonlijke, klantvriendelijke en efficiënte service aan onze passagiers.

U kunt bij de check-in balie of tijdens het online inchecken een stoel met extra beenruimte kopen. Dit zijn stoelen bij de nooduitgangen of op de eerste rij.

Aan boord kunt u tegen betaling catering bestellen volgens het zogenaamde “buy on board” concept. Het menu wisselt regelmatig en bestaat uit koude en warme snacks, broodjes, warme maaltijden en diverse dranken.

Tevens is er als extra service aan boord een assortiment luxe- en duty free artikelen te koop. Naar en van bestemmingen buiten de EU kunnen ook sigaretten en bepaalde soorten sterke drank worden gekocht.

Vanaf zomer 2015 biedt Corendon aan boord van een aantal vliegtuigen een uniek inflight entertainment systeem aan. Via het interne wifi-systeem kunt u op uw eigen smartphone, tablet of laptop inloggen op dit inflight entertainment systeem. Hier vindt u gratis content, zoals het inflight magazine, ‘Op de Hoogte’. Tegen een kleine vergoeding kunt u films of series streamen, een boek downloaden of muziek luisteren. De betaling gaat via een voucher die u bij de crew koopt of via uw creditcard.

Duurzaamheid  en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Corendon Group is een milieubewuste organisatie en investeert veel op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartsector. Luchtvaart en toerisme zijn in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Luchtvaartmaatschappijen proberen op allerlei manieren duurzaam te opereren en zoeken voortdurend naar maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken. Zo wordt bijvoorbeeld de aerodynamica verbeterd door het gebruik van winglets, waarmee het brandstofverbruik en daarmee de CO2 uitstoot sterk wordt gereduceerd.

Op 9 mei 2011 is de Corendon Foundation opgericht. De Foundation houdt zich bezig met duurzaam toerisme. Corendon Vliegvakanties biedt zijn klanten en dus de passagiers van Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines de mogelijkheid om voor € 2,50 een boom te “kopen” om daarmee de CO2 uitstoot te compenseren. Op 2 december 2011 is door het planten van de eerste boom een begin gemaakt met de beplanting van het Corendon Denizli-Pamukkale bos. Samen met haar reizigers heeft Corendon in de afgelopen jaren al 400.000 bomen kunnen planten. Het streven is om in totaal 1 miljoen bomen te planten in Turkije.